Gazpacho

Aan het begin van het verhaal loopt Manuel door de wijk met een kar vol potten gazpacho. Gazpacho is een koude soep. Super makkelijk om te maken en heel verfrissend op een warme zomerdag. Ik gebruik er vaak restjes groenten voor. Overrijpe tomaten smaken vaak extra lekker. Op mijn insta staat een filmpje hoe je het kan maken.

Schrijfmaatje

Met mijn zus trok ik me een paar keer terug in een huisje om te schrijven. Met Astrid richtte ik de schrijfplaats op. Een periode schreven we regelmatig samen in Brasserie Buitenhuis. Mij hielp het enorm om een schrijfmaatje te hebben. Daarnaast is het super gezellig om niet alleen naar je scherm te hoeven staren. Ik schreef er een blog over bij de boekpresentatie van Astrid. Hiernaast zie je mij met mijn zus in Sevilla. De foto is gemaakt op Plaza España. Een prachtig plein dat ook een rol heeft in het boek.

Sevilla

Nu mijn boek bij de uitgever ligt en ik ineens tijd over heb, zou ik graag weer naar Sevilla gaan. Ronddwalen in Casa de Pilatos, het huis waar een groot deel van het verhaal zich afspeelt. De paarden aaien die voor de koetsen bij de Giralda staan. Of ik zou tapas gaan eten in de wijk Triana. Ben je een keer in Sevilla? Ga dan vooral tapas eten bij Las Golondrinas. Het is even zoeken in de smalle straatjes, maar als je er eenmaal bent, wil je niet meer weg. Mijn favoriete tapas zijn de gevulde champignons.